Old Rail Trail

Restoran Di Casa– mjesto gdje provedeno vrijeme ostaje u sjećanju

Restoran Di Casa nalazi se 8 km od Donjeg Vakufa, pored magistralnog puta za Sarajevo. Ukusna jela, odlična usluga, predivan prirodni ambijent odlike su ovog restorana. Stoga je  Di Casa postala omiljeno odmaralište na putu ka Sarajevu, kao i mjesto za porodične izlete u cijeloj Vrbaskoj dolini.

Porodica- ključ svakog uspjeha

Cijena uspjeha je naporan i predan rad. Znati pobijediti i izgubiti, ali dati sve od sebe i nastaviti dalje…

Da je porodica ključ svakog uspjeha govori posebna i pozitivna priča o porodici Fazlagić i njihovom biznisu u kojem sudjeluju svi članovi. Zajedničkim snagama čine napore ka svakodnevnom rastu i napretku ovog autentičnog restorana.

Naime porodica Fazlagić je tokom rata,kao i svaka druga porodica s ovih krajeva,otišla trbuhom za kruhom u inostranstvo. Tamo su godinama radili u različitim restoranima i „učili“ zanat. Svakodnevno su se borili s različitim izazovima,no, bili su usmjereni prema jednom cilju a to je da povratak u Donji Vakuf. Željeli su sve ono što su naučili primijeniti u svom ambijentu kako bi stvorili porodični biznis koji će jednog dana biti prepoznatljiv mnogima. Na početku mnogi nisu vjerovali u njih, ali su svojim trudom, radom,  porodičnim slogom i dogovorom  ispunili svoj životni cilj. Sve o čemu su sanjali i razmišljali stvorili su u prepoznatljivom restoranu Di Casa kojim se bave svi članovi porodice zajedno snjihovim uvijek  prijatnim osobljem.

 

Hrana zbog koje vrijedi skrenuti s puta

 

Ako nekoga u Srednjoj Bosni pitate „gdje se može pojesti sjajna pogačica, odgovor bi bio u „Di Casi“. Ono što ovaj restoran čini autentičnim i prepoznatljivim su specijalitet kuće-vrhunske pogačice punjenekajmakom, sirom, piletinom,ali i ostali zanimljivo osmišljeni mediteranski i bosanski specijaliteti. Teško je odlučiti se što pojesti od specijaliteta iz bogate kuhinje Di Case. Izbor nije jednostavan jer se nudi plata Di Casa, planstek za teletinom, biftek s jajetom, širok izbor pogačica, burgera, pizze, a i zasladiti se može velikom ponudom slastica.

 

Sjajna usluga i predivni ambijent

 

U ovu oazu koja nudi savršen odmor za dušu, i iznenađenje za vaše nepce rado svraćaju prolaznici, putnici namjernici a i javne ličnosti. Kapacitet restorana je 55 mjesta, a terasa nudi dodatnih 14 stolova, predivni ambijent, uređen sa stilom, s različitim vrstama ukrasnog cvijeća i drveća, s fontanama, ribnjakom, s egzotičnim zanimljivim papagajima i dječjim igralištima  gdje će djeca sigurno pronaći zabavu dok vi uživate u specijalitetima bogate kuhinje. Ugodno okruženje prije nastavka vašeg puta vam pruža šetnju u zanimljivom prirodnom ambijentu, gdje se može pronaći sve za svakoga. Gostoljubljiv odnos prema poslu i gostima je ključ uspjeha ovog ugostiteljskog objekta.

Jednostavno nije moguće proći, a da ne se ne posjeti ovaj porodični restoran. Di Casa restoran ponosi se na činjenicu da svatko tko jednom dođe,ponovno se vraća i postaje redovan gost.

Di Casa Dreams Apartments

 

Di Casa, osim restorana s vrhunskim specijalitetima,svoju ponudu širi. Naime, u svom kompleksu priprema i moderno opremljene, prostrane apartmane s pogledom na prirodu.Di Casa nudi odmor i za dušu i za tijelo. U njihovim  apartmanima ćete se odmoriti i s lakoćom nastaviti svoj put..

Posjetite nas i pratite nas na našim društvenim stranicama i saznajte sve što vas zanima:

www.instagram.com/dicasa_restoran

Translate »