Old Rail Trail

Putnička agencija Santours

Hafizadića kuća, zidine koje mame  poglede

Ukoliko ste u nedoumici šta biste još trebali posjetiti u Travniku, svakako preporučujemo jedinstvenu i jednu od najljepših kuća u gradu Hafizadića kuću, u kojoj je smještena putnička agencija Santours.

Raskošnim bršljanom prekrivena jedina kuća evropskog stila još iz vezirskog vremena skriva nedoumicu o Austrijskom konzulatu, koji je prema davnoj legendi bio tu smješten.

Sjedište Bosanskog pašaluka, početkom 19. stoljeća, postaje i sjedište dva konzulata, prvo francuskog, a kasnije i austrijskog. O konzulskim vremenima u Travniku, najviše govori „Travnička hronika”, nobelovca Ive Andrića, a upravo u ovom romanu spominje se ova travnička kuća. Iako ju je prema dostupnim podacima 1848. godine izgradio mađarski ljekar Gabor Galanthay, postoji predanje da je u njoj ipak bio smješten Austrijski konzulat, a u prošlom vijeku kuću je otkupila travnička porodica Hafizadić po kojoj je i dobila ime.

Jednostavno ne možete proći Centralnim gradskim trgom a da vam pogled ne skrene ka Hafizadića kući i naprostopoželite istražiti je i upoznati sa njenom historijom, ali i s onim šta se krije iza njenih starih zidina.

Putovati znači živjeti

Upravo iza zidina Hafizadića kuće krije se privatna putnička agencija Santours koja  se bavi organiziranjem turističkih i poslovnih putovanja i boravaka, te prodajom svog vlastitog turističkog proizvoda kojeg stvara objedinjavanjem raznovrsnih vrsta turističkih usluga

Također nudi posredovanje u pružanju i prodaji usluga cikloturizma direktno ili kroz indirektnu saradnju sa drugim putničkim agencijama u BiH i inostranstvu za područje Srednje Bosne, prodajom i posredovanjem u prodaji ugostiteljskih i turističkih usluga certificiranih pružatelja usluga iz Bike Friendly Standarda – Old Rail Trail;

Putnička agencija Santours organizira, prodaje i provodi izletničke programe cikloturizma; prihvat i prijevoz putnika (transferi) u cikloturizmu (prijevoz bicikla i oprema na drugo odredište) te rezervacije smještaja i drugih usluga u certificiranim ugostiteljskim objektima i pružanjem svih ostalih usluga.

Na ovoj turistički značajnoj lokaciji možete također dobiti sve vrste informacija i informativnog materijala kako biste bili umogućnosti provesti savršen dan biciklom kroz Travnik.

Višegodišnja tradicija

Višegodišnja tradicija porodičnog  privređivanja u turizmu, maksimalna angažiranost za svakog putnika oblikovala je ime i iznjedrila povjerenje sve većeg broja korisnika usluga.

Lepeza usluga je široka, a poseban akcent daju na  razvoj  turizma na području općine Travnik koja se sa svojim bogatim kulturno-historijskim i prirodnim nasljeđem nalazi u samom vrhu bosanskohercegovačkog turizma.

Poslovnica agencije je smještena u strogom centru grada Travnika na adresi Bosanska 135 u poznatom kulturno-historijskom objektu “Hafizadića kući”,a radno vrijeme je svakog radnog dana u periodu od 09:00 do 17:00 sati i subotom od 09: do 14:00 sati.

Translate »