Preporuka

Staza stare pruge  „Old Rail Trail“ je biciklistička staza uglavnom namijenjena rekreativcima ali je dovoljno atraktivna i za bicikliste koji preferiraju vožnje na većim udaljenostima.

Na stazi stare pruge provodite rekreaciju na otvorenom kroz očuvanu prirodu i prolazite u neposrednoj blizini uz brojne kulturno-povijesne znamenitosti (tvrđave, muzeje, nacionalne spomenike kulture i sl.) i prirodne turističke atrakcije (zaštićena priroda, prirodne atrakcije i sl.).

Biciklističku stazu uglavnom  karakterizira blag teren sa blagim usponima te se može svrstati u blagu ili laganu biciklističku stazu.

Staza prolazi u neposrednoj blizini većih i manjih naselja te gradova u srednjoj Bosni, tako da su biciklisti u potpunosti dostupni za određene intervencije (kvar ili nezgoda).

Biciklistička staza se proteže na gotovo 100 km duž koje su postavljena natkrivena mjesta za odmor biciklista kao i smart klupe za brzi popravak bicikla uz mogućnost korištenja interneta. Duž cijele staze postavljena je unificirana biciklistička signalizacija i druga potrebna signalizacija  za lakše snalaženje cikloturista.

Trail mapa
Karakteristike

Blag teren sa blagim usponima

  • Jajce/Lašva
  • Biciklizam
  • 96,5 km
  • Srednja Bosna / SBK/KSB

zašto izabrati nas

Old Rail Trail - Staza stare pruge

Strast 0
Avantura 0
Sigurnost 0
Translate »