Old Rail Trail

Leni Lenii Bungalows and Adventures – 2 u 1 dragulj za avanturistički i miran odmor

Pogledaj duboko u prirodu i onda ćeš sve bolje razumjeti!

Plivsko jezero- najveće prirodno jezero u BiH

 

Jajce baš ima sreće. Priroda mu je podarila sve ljepote: dvije rijeke, sedam jezera s 21 vrstom ribe. Plivsko jezero je jedno od najljepših bosanskohercegovačkih jezera. Kristalno čista voda smaragdno zelene boje jednostavno ga čini posebnim i vrijednim divljenja.

Veliko i Malo Plivsko jezero smješteni su u dolini Plive i smatraju se velikim draguljem Bosne. Plivska jezera oduvijek privlače veliki broj turista, sportista i zaljubljenika u mir koji pruža jedino priroda. Veliko Plivsko jezero je dugo 3300 i široko oko 400 metara.

Mlinčići – posebna čar neobičnog mjesta

 

Dokaz da Jajce obiluje autentičnim prirodnim ljepotama pokazuju i vodeni mlinovi poznatiji kao mlinčići.  Nestvarni su i bajkoviti, lijepi i savršeni. Smatraju se simbolom Jajca, nalaze se između Velikog i Malog Plivskog jezera, u blizini samog izletišta. Mlinovi se nalaze 5 km od Jajca. Preko 400 godina stari, izgrađeni od hrastovog drveta,primjer su tradicionalnog graditeljstva i posebnog stolarskog umijeća. Mlinčići su već odavno interesantni stranim i domaćim turistima koji imaju priliku da vide kako se na tradicionalan način melje pšenica. Jasna je preporuka da ih se posjeti.

Lenii bungalovi – jedno mjesto savršeno za bijeg od svakodnevnog života

 

Užurbani stil života vapi za mirnim,a ujedno i aktivnim odmorom. Lijepo uređeni i osvijetljeni bungalovi uz samu prirodu, smješteni su u blizini samog centra grada između Jajca i Plivskog jezera. Leni bungalovi funkcioniraju u skladu s tradicijom aktivne radoznale obitelji, vječito željne novih iskustava. Svog gosta stavljaju uvijek na prvo mjesto. Veliki stakleni portali u dnevnoj sobi, gostima omogućavaju da uživaju u pogledu na prelijepi voćnjak čije voćke daju zdrave sokove dostupne svima koji posjete ovo mjesto. Ono što čini ovaj bungalov autentičnim i posebnim jeste dobra uređenost osvijetljenog interijera a i sama lokacija,te priroda koja ga okružuje. Idealni su za sve one ljubitelje mirnog i drugačijeg odmora.

Lenii Adventures – rekreacija na Plivskim jezerima

 

Da je Veliko  Plivsko jezero jedno od najboljih voda za održavanje kajkaških takmičenja i veslanja na mirnim vodama govori to da se na ovom mjestu osim udobnog smještaja može uživati i u raftingu na rijeci Plivi.

Na Plivskom jezeru prevladava nekoliko vodenih sportova: kajak, kanu i veslanje. Tradicija ovih sportova uglavnom je vezana za kvalitetu i specifičnu gustinu vode koja pruža izuzetne uvjete za pripremu i organizaciju raznih takmičenja i prvenstava. U ljetnom periodu ovdje je glavno gradsko kupalište, koje pruža dobre uvjete za plivanje i uživanje u ljetnim danima.

Za sve one avanturističkog duha i ljubitelje aktivnog turizma ovaj vid odmora će vratiti prirodi i odmoriti  tijelo i um.

Biciklima kroz nestvarne pejsaže

 

I za ljubitelje aktivnog turizma ima dosta sadržaja,poput 44 km duge biciklističke staze. Bez lažne skromnosti, teško da se može pronaći staza koja je ljepša i privlačnija od ove. Lenii Bungalows and Adventures u svojoj turističkoj ponudi iznajmljuju bicikle i organiziraju biciklističke ture kako bi uživali u vožnji biciklima u dolini rijeke Plive s jedinstvenim pogledima.

Kod Lenii Adventures budućnost dolazi dan po dan

 

Budući da grad Jajce obiluje prirodnim ljepotama, Lenii Adventures ništa ne prepušta slučaju. Bogom dane ljepote iskoristili su kako bi obogatili turističku ponudu. Tu su rafting, kanyoning,ali i već spomenuti biciklizam. Pripremom novih proizvoda i usluga poput pustolovnog i aktivnog turizma, spremni su za nove izazove koje budućnost donosi. Cilj organizirane vožnje prije svega jeste podizanje svijesti o očuvanju rijeka, napredovanje i razvijanje vještina potrebnih za pružanje ovih vrsta usluga.

Biking – rafting safari rijekom Plivom / Vrbas – usluga je zamišljena kao turistički organizirana tura koja bi uključivala vožnju biciklima uzvodno uz rijeku Plivu ili Vrbas do određene točke gdje bi se turisti tijekom prelaskom u rafting čamce i opremu vraćali  natrag niz rijeku do polazne točke. Uz korištenje vozila i pomoćnog vozila korisnici bi mogli dobiti opremu na samom mjestu polaska, a na isti način bi se izvršio i prelazak s bicikla,odnosno  obale na rafting čamce tj. rijeku.

Biking – Canyoning rijekom Plivom– ova usluga podrazumijeva rutu koja bi kombinirala vožnju bicikala uzvodno,dok bi se  spuštanje rijekom odvijalo uz korištenje opreme, čamaca i plivanja.

Canyoning plivanje rijekom Plivom – ova usluga uključuje spuštanje niz rijeku uz korištenje rafting opreme bez čamaca. To podrazumijeva plivanje uz sigurnosnu opremuno bilo bi omogućeno i zadržavanje ako bi se istražila pojedina mjesta u rijeci.

Biking tour Plivskih jezera – ponuda podrazumijeva iznajmljivanje bicikala korisnicima koji bi se kretali određenom rutom, što uključuje područje oko Plivskih jezera uz korištenje aplikacije google maps-a koja bi turistima omogućavala kretanje i davala smjernice za vrijeme vožnje.

Sve planirane navedene aktivnosti su nove turističke usluge koje predstavljaju priliku za uspješno promoviranje turističkih aktivnosti na području Jajca, odlična prilika za ovaj grad ali i za posjetitelje. Posve je sigurno da Lenii Adventures osluškuje potrebe posjetitelja i stvara upravo ono što je potrebno ovom mjestu kako bi se sve ljepote Jajca prikazale na  inovativan i vrlo zanimljiv način.

Posjetite nas i pratite nas na našim društvenim stranicama i saznajte sve što vas zanima:

 

Translate »